zaterdag 4 mei 2013

Food / Healthy but tasty.

Large

Soms is gezond eten gewoon goed voor je, niet om af te vallen maar meer voor je lichaam in de zin van organen, bloed, en andere dingen die moeten werken om gezond te kunnen leven. Natuurlijk moet je gewoon lekker die zak chips er een keer bij pakken, maar toch is gezond eten niet zo heel moeilijk. Vooral als het ook nog eens lekker is. Hier komen mijn healthy food tips. En nee, dan hebben we het niet over leven op appels en komkommer. (Want dat is ook totaal niet gezond.) 

Advocado. 


Dat advocado goed voor je is, wist iedereen denk ik al. En anders weet je het nu. Een advocado is een bron van eiwitten en vezels. Ook zitten er veel goede vetten in, door deze gezonde vetten houd je een gezond hart. Verder zitten er veel vitamines in die zorgen voor een ontstekingsremmend resultaat. En bovendien, advocado's zijn heel erg lekker! Denk maar aan guacamole, of neem gewoon eens een advocado met wat sla op je brood. Tip: Broodje + Sla + Yoghurtdressing + Advocado + Zongedroogde tomaatjes.

Gedroogd fruit. 


Gedroogd fruit, yummie i love it. In gedroogd fruit zitten veel vezels en zijn even gezond als gewoon fruit. Er zit alleen geen vitamine B in, hierdoor moet je het niet vervangen voor vers fruit maar gedroogd fruit vervangen voor chips is wel een goede keuze voor een paar keer. Tip: Koop bananachips om te vervangen voor chips. Je kunt gedroogd fruit ook door de yoghurt heen doen. 


Smoothie. 


Dat fruit gezond is, weten we allemaal. Het zit natuurlijk vol vitamines en fruitsuikers (dit zijn goede suikers) waar je energie van krijgt doordat ze zo snel opgenomen worden in je bloed. Het is een aanrader om 2 á 3 stuks fruit per dag binnen te krijgen, maar soms schiet dat er best bij velen in. Wat dacht je eens van een smoothie? Gooi een paar lekkere fruitsoorten met wat yoghurt in een blender en drink je heerlijke fruitmix op. Tip: Als ontbijt kun je ook yoghurt + muesli + fruit nemen, dan heb je meteen je eerste stuk fruit binnen én het is nog eens superlekker om je dag mee te beginnen. 

Sorbetijs. 


Oké, sorbetijs is nou niet iets wat je elke dag nodig hebt, máár het is wel een lekkere en goede vervanging voor iets als chocolade ijs. Al mag je natuurlijk ook nog wel eens de ben & jerry's pakken. Vooral in de zomer is het wel lekker om iets fris te nemen. Sorbetijs is precies de goede oplossing, zorg dat je sorbetijs hebt dat alleen bestaat uit 100% fruit en water en klaar is je gezonde tussendoortje/toetje!

Speltbrood. 


'Van brood wordt je dik' dat is dus de grootste fabel die ik ooit heb gehoord. Brood zonder gist is daarentegen wel iets gezonder dan normaal brood. Een soort brood zonder gist is speltbrood, en het is echt heerlijk. Een goede vervanging dus, maar 'gewoon' brood heb je ook gewoon nodig. En heel Nederland is het, en heb je ooit iemand dik zien worden van brood? Nee, inderdaad. Niet naar luisteren dus. Fuck society. 


Wat is jullie favoriete 'gezonde momentje?' 

4 opmerkingen:

Anne zei

Lekker!

Marion zei

hmm, ziet er echt yummy uit!

Milou/ LounaBeauty zei

Jummie :) ben ook gek op smooties!

Unknown zei

Lekkerr, vooral smoothies zijn heerlijk!